AIRbnb-priložnost za mlade na Koroškem

 

Slovenija se vse pogosteje uvršča med najbolj zaželene turistične destinacije svetovnih medijev, zato za popotnike in turiste postaja privlačnejša. To dokazuje tudi rekordno število nočitev v lanskem letu, ko se je v Sloveniji prvič po osamosvojitvi preseglo deset milijonov nočitev in dve milijardi evrov prihodkov.

Z vključitvijo Slovenj Gradca v Zeleno shemo slovenskega turizma se odpirajo možnosti za razvoj mladinskega turizma tudi na območju Slovenj Gradca in celotne Koroške. Turisti vedno pogosteje iščejo drugačne, zelene in trajnostno odgovorne destinacije. Trajnostne oblike turizma postajajo v razviti turistični ponudbi nujna smer nadaljnjega razvoja, saj bo le turizem, ki je prizanesljiv do naravnega, kulturnega in socialnega okolja, konkurenčen tudi v prihodnosti.

Nove možnosti za dvig turistične ponudbe je prinesel tudi svetovni portal Airbnb, ki svojim uporabnikom ponuja preko milijon zasebnih domovanj po celem svetu. Airbnb je uspel postati priljubljen, ker večina ljudi na svojih potovanjih veliko raje biva v zasebnih stanovanjih kot pa v hotelskih sobah. Zasebna stanovanja dajejo občutek sproščenosti, domačnosti, prav tako pa ste tako na poti v stiku z domačini, lokalno hrano in kulturo.

Veliko mladih ima nepremičnine, ki so namenjene občasni uporabi, saj večino časa preživljajo študij v drugih krajih. V vmesnem času, ko je ne uporabljajo, jo lahko oddajo preko Airbnb in ob tem še nekaj zaslužijo.

MKC Slovenj Gradec v sodelovanju s Podjetniškim centrom pripravljata predavanje Zarje B. Mavec, ki s svojimi izkušnjami in znanjem svetuje strankam po celi Sloveniji, kako urediti vse potrebno (zakonodaja, oprema, postopek), da bi lahko oddajali vašo hišo, vikend, stanovanje, kmetijo preko portala Airbnb.

Predavanje bo potekalo v sredo, 17.5.2017 ob 16.00 uri v mali konferenčni dvorani v MKC Slovenj Gradec.