Gledališki dnevi malega odra v MKC SG

MKC Slovenj Gradec, Mladinski svet Slovenj Gradec in Studio A so organizirali 4. gledališke dneve malega odra. Predstave so se  odvijale v kletnih prostorih MKC-ja, Ozare 18. Obisk predstav je bil BREZPLAČEN. Na sporedu pa  so bile 3 predstave, in sicer:

-četrtek, 8. in petek, 9. junij 2017 ob 20.00 uri:
FANT V AVTOBUSU, SUZANNE VAN LOHUIZEN (zgodba o odraščanju)
Fant v avtobusu, Suzanne van Lohuizen

Kdaj je človek nor? Če "stoji na glavo " ali " spusti svoje hlače " pred svojimi obiskovalci, kot Liechald? Značilnosti in lastnosti te tako imenovane "bolezni" so različne in večplastne, vendar v končni fazi se definirajo z dejstvom, da v nekaterem pogledu nasprotujejo premolčani normi družbeno sprejemljivega vedenja. Ampak s tem je naša definicija norosti zelo relativizirana. Kdo lahko reče, kje se neškodljiva šala konča in kje se začne resen problem z duševnim zdravjem, kadar prizadeti in njihovo okolje res trpijo?

-Sobota, 10. junij 2017, ob 20. uri:
ZGODBA O ŽIVALSKEM VRTU, EDWARD ALBEE

»Zgodba o živalskem vrtu« uprizarja zgodbo o odtujenosti sodobnega človeka, ki je svoje bistvo izgubil v materialističnem svetu, kjer se ne upoštevajo človeške vrednote. Jerry je človek, ki je zaprt v kletki. Njegov obstoj je podoben eksistenci živali v živalskem vrtu. Fizično živi, ampak je duhovno mrtev. Njegova prisotnost se lahko začuti, vendar nihče ne skrbi zanj. On je izločen iz toka človeške civilizacije. Živi na robu družbe. Njegovo stanovanje je njegova kletka. On ne ve imena njegovih sosedov. Njegova smrt je protest proti obžalovanja vrednih in nepravičnih okoliščinah, ki zaznamujejo sodobno človeško življenje. Zaradi tega si želi, da bi njegova smrt dodala smisel njegovem brezsmiselnem življenju.

-Nedelja, 11. junij 2017, ob 18. uri:
KDO JE UBIL MICI, BOJANA MIŠIČ

Mlad zaljubljeni par »skrbi« za premožno babico. Vsega dela ne zmoreta sama, za nego in skrb potrebujeta poklicno negovalko. Vsi bi za babico skrbeli, se z njo pogovarjali, ji kuhali, vozili na sprehod. A ubogi starki ni mar za nikogar. V času varovanja naše Mici se zgodi umor. Ali res?
Ona je…..kdo ubije Mici?

Vse predstave so se odvijale v veliki dvorani v kletnih prostorih MKC-ja.